אוסטרליה

אוסטרליה

 ראשי  |  בתי ספר  |  אוניברסיטאות  |  ויזת סטודנט  מבחן האנגלית


אוסטרליה דף הבית
רקע
ויזה לאוסטרליה
הגירה
עבודה באוסטרליה
עסקים
לימודים באוסטרליה
מגורים
מעבר דירה
תחבורה
פנאי
תקשורת
בריאות
טיול לאוסטרליה
ערים
סידני
מלבורן
יהדות
חדשות
יומן מסע
ניו זילנד
תמונות
מפות


 

 


אוסטרליה דף ראשי > לימודים > מבחן האנגלית - IELTS

המבחן הנדרש ללימודים באוסטרליה הוא IELTS אקדמי. המבחן לצרכי הגירה לא שונה ממנו במיוחד, בדרך כלל יותר קל בכתיבה ובקריאה והציון שנדרש הוא יותר נמוך. את המבחן עושים במועצה הבריטית אשר ברמת גן והיא גם מספקת קורסים של מספר שבועות. ניתן לעשות קורסים מקיפים גם בבית בספר האמריקאי .
הסקירה המוצגת כאן נכונה גם למבחן האקדמי וגם למבחן לצרכי הגירה.

המבחן מחולק לארבעה חלקים : שמיעה, כתיבה, קריאה ודיבור. ברוב האוניברסיטאות נדרש ציון ממוצע של לפחות 6.5 מתוך 9 כאשר אסור לרדת מתחת ל-6 בכל חלק.
חשוב לציין שהציון הנדרש הוא פונקציה של זמן לימוד. ישנם אנשים שיכולים לגשת למבחן מיד וישנם כאלה שצריכים ללמוד חודשים.
רק שזה לא תהליך קל ואסור לקחת את הבחינה בקלות ראש.

הבעיה העיקרית בזמן הבחינה הוא הזמן. לכן אתם צריכים לתרגל עם סטופר. תרגלו את שלבי הבחינה בבית עם זמן קצוב.

בבחינה הזמן מלחיץ ובהחלט לא מספיק. לכל אלו שרמת האנגלית שלהם טובה עוד מבית אמא, או שהם השקיעו זמן רב מחייהם בלימוד האנגלית (בקריאת ספרים, שהיה בחו"ל, לימודים וכו´) הבעיה מתרכזת בעיקר בזמן הקצוב שנותנים לכל חלק וחלק בבחינה. לאלו שהאנגלית שלהם היא ממוצעת, כדאי לקרוא הלאה. ולאלו שרמת האנגלית שלהם בינונית ומטה, קחו מורה לאנגלית כמה חודשים לפני שאתם נרשמים, אחרת חבל על הכסף  והזמן.

כעת בטלו את בדיקת האיות האוטומטית של הוורד, פתחו בטלוויזיה את ערוץ הבי.בי.סי , קחו סרט די.וי.די בלי כתוביות בעברית והתחילו ליהנות מהאנגלית.
זכרו דבר אחד חשוב: בכדי להצליח בלימוד אתם צריכים לשלב את כול החלקים ביחד.
אין דבר כזה קריאה לחוד וכתיבה לחוד, ואין שמיעה לחוד ודיבור לחוד. כמו שאין שמיעה ללא כתיבה ודיבור ללא קריאה... (או כל קומפוזיציה אחרת).

שלב השמיעה - בשלב השמיעה אתם צריכים להלחם נגד הזמן. נותנים לכם 4 קטעי דיבור (מתחיל מדו שיח פשוט ונגמר ברב-שיח מהיר) כל קטע אתם שומעים פעם אחת, ואתם צריכים לענות על השאלות בזמן השמיעה! אחרת לא תזכרו מה לכתוב וגם אין לכם זמן רב לחשוב – כי הקטע מושמע רק פעם אחת.
השאלות של השמיעה הם לפעמים מבלבלות, למרות שהם עוקבות אחרי הדיבור. אתם צריכים לסמן תשובה נכונה או אתם צריכים לכתוב מילים (עד שלוש מילים לתשובה). בכדי להתכונן לחלק זה, יש רק דרך אחת: להתרגל לשמוע להבין אנגלית דרך הטלוויזיה, קולנוע ורדיו. אני אישית, בכול יום השמעתי במערכת קלטות שונות. תוכניות הטלוויזיה המיובאות הם ברובם באנגלית ולא מדובבות – נצלו את זה. בבחינה ישמיעו לכם אנשים עם מבטאים שונים...בעיה רצינית לאנשים מכול העולם, אבל כמעט ולא לישראלים. בנוסף, מדי פעם, חזרתי בקול רם על מה ששמעתי בכדי לתרגל את הדיבור ולפעמים אפילו השלמתי משפטים (כאילו שנכנסתי לדו שיח המתנהל על המסך). מאחר והבנת הנשמע היא חלק חזק אצלי, הסתפקתי רק בהגדלת ריכוז האנגלית המושמעת בביתי – וזאת בכדי שאתרגל לשמוע רק אנגלית.

שלב הקריאה - בשלב הקריאה, אתם צריכים לקרוא 3 קטעים שונים כאשר החלק המרכזי הוא מאמר גדול בסגנון "כיצד בנו פעם אוניות מעץ", "החיים בלהקת פילים אפריקאית" או "חשיבות מיחזור פסולת". ישנם סוגים שונים של שאלות, כאשר השאלות הכי קשות והכי מבלבלות הם השאלות לשייך "נכון", "לא נכון", "לא קיים" לשאלה... הפתרון לבעיה הזאת היא רק תרגול של שאלות כאלו דרך הספרים הרשמיים (ראו את חלק הסיכום לקבלת מידע על הספרים).
בקריאה אין קיצורי דרך – אתם צריכים לקרוא וכמה שיותר. המלצה חמה שלי קראו את חוברות הנשיונל ג´אוגרפיק (באנגלית כמובן), רמת המאמרים שם היא רמה דומה לקטע הטקסט העיקרי בבחינה.
בנוסף, קראו עיתונים ומגזינים אחרים באנגלית. קנו מגזינים בנושאי עניין שלכם כדוגמת צילום, רכב, גינון וכדומה... אל תפסחו על שום חלק כתוב בעיתון/מגזין – קראו גם את המודעות השונות – יכול להיות שיהיו מודעות בבחינה.
כמו בהבנת הנשמע, גם קריאה היא חלק חזק אצלי. כל חיי קראתי חוברות קומיקס באנגלית (אחלה חומר לקריאה), חוברות נשיונל ג´אוגרפיק, מגזינים שונים ומשונים, ספרי מדע וטבע וספרות מדע בדיוני.  אפילו ניתן לעשות מנוי על עיתון הארץ באנגלית לחודש ניסיון.

שלב הכתיבה - ובכן, זה החלק הקשה ביותר לרוב האנשים. שנים כתיבה במעבד תמלילים והתכתבויות במחשב קלקלו אותי לחלוטין. בהתכתבויות באינטרנט כותבים בסלנג ובקיצור, המאיית עושה את העבודה השחורה של המוח והתרגלתי לכתוב מילים לפי סדר האותיות במקלדת... אסון אקולוגי אם לוקחים ממני את כול אלו... וכך הדבר בבחינה.
בכדי להצליח בכתיבה צריך לתקוף את הבעיה בכמה חזיתות בו זמנית. זכרו שרוב הציון הולך על ניסוח רעיון טוב ומובן בכתב, כול השאר זה שולי. אתם צריכים לדעת לכתוב משפט נכון באנגלית ולדעת כיצד לחבר משפטים לחיבור אחד בצורה נכונה והזורמת (פיסקת התחלה, פיסקת רעיון 1 פיסקת רעיון 2... פיסקת סיום). כמובן שצריך להשתמש באוצר מילים נכון, ורצוי לא לחזור על אותם מילים ומשפטים בצורה מוגזמת.
צריך לדעת לכתוב מילים באיות נכון ומאוד חשוב לדעת סימני פיסוק נכונים. חלק זה של הבחינה מורכב מכתיבת מכתב כלשהו (150 מילה) והבעת דעה (250 מילה) ויש לכם בדיוק 60 דקות לסיים את 2 החלקים. הזמן הוא אויב אכזר! והרבה אנשים נפלים למלכודת שלו. ציון ירד אם אתם לא כותבים את מספר המילים הדרוש והציון ירד עוד אם אתם לא מסיימים את הכתיבה ואין לכם נניח פיסקת סיום.
הטיפ החשוב ביותר הוא שצריך לתת כ - 5 דקות למחשבה והעלאת רעיונות על נייר.
סדרו לכם את כול הרעיונות על נייר (אפילו בעברית) כך שבזמן הכתיבה (ולא יהיה לכם זמן לחשוב) כבר הכול יושב מסודר ורק צריך ל"נפח" את הרעיון במילים...
הדרך שאני עבדתי היא תרגול יום יומי של כתיבה וקבלת פידבק מאדם שיודע לכתוב נכון (מורה לאנגלית או חבר עם אנגלית ברמת שפת אם). בכדי לכתוב נכון יש צורך לדעת מספר חוקים בסיסים בחיבור אנגלי ובמרכזם שימוש נכון במילות מפתח שונות. קחו לכם את ספרי הלימוד הישנים מבית הספר פתחו אותם והתייחסו אך ורק לחלקים המדברים על כתיבה.
בתוך אותם ספרים אתם תגלו את כול החוקים הבסיסים לכתיבה נכונה (ואני עוד לא מדבר על דקדוק נכון)
רכשו ספר שעיקרו לימוד, זה יהיה התנ"ך שלכם לחלק זה – כי הוא מסביר בדיוק כיצד ואיך לכתוב נכון בדיוק את מה שיבקשו ממכם בבחינה.
אתם מהר מאוד תגלו שלהבדיל מעברית, באנגלית יש מספר מילות מפתח שרצוי שתדעו אותם, אני הכנתי רשימה בדף נייר עם המילים שלדעתי אני אשתמש בהם לדוגמא:
Furthermore, Though, Nevertheless, Consequently, However, In particular, since, In conclusion
ישנה רשימה לא קטנה של מילים כאלו, הנה אתר חביב שמלמד לכתוב נכון ובתוכו יש גם התייחסות למילים הללו.
בנוסף, זוכרים את הספרים והמגזינים שאתם קוראים בשביל החלקים האחרים של הבחינה?
ובכן, למה שלא תעתיקו פסקאות או אפילו פרקים שלמים מספרים על דף נייר ותסמנו לכם את מילות החיבור וסתם מילים שאתם חושבים שחשוב לדעת. את המילים הללו תסדרו ברשימות מסודרות וכול יום תנסו לשנן אותם בכתיבה (כול יום קבוצה אחרת).
ועוד דבר אחד קטן... אתם צריכים אוצר מילים נכבד בכדי לכתוב על כל נושא שיתקילו אתכם... ואת זה אתם מקבלים מקריאה ושמיעה (ושוב פעם זאת הוכחה שבעצם הכול מתחבר ביחד הקריאה, השמיעה והכתיבה) וכך המשכתי עד ליום הבחינה כאשר כתב היד שלי השתפר פלאים, ניסוחי המשפטים שלי היו כבר טבע שני, את רוב המילים החשובות כבר יכולתי לכתוב (כמעט) ללא שגיאות. התחלתי עם כתב יד נוראי, משפטים לא מסודרים כתיבה לא נכונה ובעיקר לא יכולתי להגיע לכמות המילים הרצויה. מכתב בסיסי של כ-150 מילה לקח לי מספר ימים לנסח במחשב עם שימוש במאיית. בסיום התהליך כתב היד שלי השתפר פלאים, ואני מצליח לנסח מכתבים ארוכים בזמן מועט (אמנם עם שגיאות אבל אף אחד לא מושלם).

שלב הדיבור - זה החלק הכי קל של הבחינה. אם אתם מדברים קצת אנגלית אז אתם בסדר. השאלות הם בסיסיות וברוב המקרים מבקשים ממכם להציג את עצמכם ולספר משהו בעברכם – ביקור במקום שאהבתם, תיאור העיר שבה אתם גרים, והבאת דעה בנושא יום יומי.
בכדי להתכונן לבחינה צריך לעבור את המחסום שיש לכול ישראלי: המעבר מעברית לאנגלית – ולשם כך דברו עם עצמכם באנגלית, דברו עם קרובים באנגלית (למרות שהדיבור יהיה זוועה). חזרו על קטעי דיבור ששמעתם בטלוויזיה, רדיו או אפילו בשירים. הקריאו לעצמכם בקול רם את מה שאתם קוראים כרגע (ושוב הכול משתלב ביחד).
אני אישית נתתי הוראה חד משמעית לכול החברים שלי שהחל משבוע לפני הבחינה שידברו איתי אך ורק באנגלית וזאת בכדי להגיע לבחינה עם מוח במצב מכוון לאנגלית. ועוד טיפ חשוב, לא לחשוב בזמן הדיבור, דברו חופשי אפילו אם אתם טועים! יש ניקוד על דיבור שוטף ויכולת להביע את המחשבה.

לסיכום - ישנם חומרי עזר שיכולים לעזור בבחינה, הכוונה בעיקר לספרי הלימוד של קמברידג´. מומלץ לרכוש ספר מהסדרה שהוא נותן לכם דוגמאות ותרגילים ובנוסף הוא מסביר כול חלק וחלק וכיצד ללמוד אליו. במיוחד התרשמתי מהחלק של הכתיבה ששם הספר מסביר בבירור את כול חוקי הכתיבה.

אינפורמציה נוספת וטיפים למבחן ניתן לקבל באתר הבא.

נכתב על ידי גיל בידרמן

אוסטרליה שימושי:  עבודה  | מזג אוויר  |  מפות  | לימודים  |  סידני  |  מלבורן |  הגירה |  שגרירות  |  ניו זילנד  

Copyright © Aust.co.il

Copyright © Aust.co.il