הייצור הראשוני התבסס על שיטות אנגליות של תסיסה
גבוהה ללא תקופת הבשלה. מבשלת השיכר הוותיקה ביותר, שאף פופולארית בימינו היא קסקייד
מהוברט( 1824). הבירה האוסטרלית הפופולארית ביותר בעולם (אך פחות פופולארית
באוסטרליה באופן מפתיע) היא פוסטר שהחלה את דרכה ב-1888. הם החלו לייצר בירות
בייצור המוני על ידי הבאת מכונות מארה"ב ושמו בראש הפירמידה מבשל שיכר מגרמניה.
בהחלט שילוב מנצח.
להלן מספר בירות אוסטרליות פופולאריות (בסוגריים מדינת הייצור)
קרלטון דרפט 4.6% - אחת הבירות הפופולאריות של אוסטרליה
המיוצרת מנוסחה מסורתית ממאלט איכותי. קרלטון דראפט היא בירה מאוזנת, עם "טעם מלא"
(full-bodied flavour). קצת יבשה על החך עם טיפה מרירות וניחוח שמרי.
ויקטוריה ביטר 4.9% (VIC)-
שוב נוסחה מסורתית ושוב בירה פופולארית עם טעם קליל יותר של מאלט. היא קצת כהה יותר
מקרלטון דראפט בגלל תהליך שונה של בישול המותיר מעט יובש בסיום הלגימה.
פוסטרס 4.9% (VIC) - הבירה
ה"בינלאומית" ביותר של אוסטרליה, אך כמה מפתיע לא פופלרית במיוחד ביבשת. הבירה מאוד
מאוזנת ואולי גם פה טמון החיסרון/יתרון שלה. יש לה הרגשה קריספית
קלילה במרכז החך.
|
קסקייד 5.2% (TAS)- מיוצרת ומבושלת
ממאלט טזמני (Tasmania Island) איכות.
היא מכילה מעט יותר שיכר (לאגר) כדי לפתח טעם עשיר אלגנטי אשר מותיר הרגשה
נקייה במרכז החך.
XXXX - (קווינסלנד) - הבירה משוייכת
למדינת קווינסלנד באופן טוטאלי. לעומת זאת יהיה קשה למצוא את הבירה בסידני או
מלבורן. זהו לאגר קריספי עם טעם מריר שמתאים לארוחה בשרית ביום חמים טיפוסי.
טוויס אקסטרה דריי 5.0% (NSW) -
הבירה הושקה ב-1994 ותפצה תאוצה בשנים האחרונות.
צבעה הזהבהב וטעמה הקריספי קנו לה קהל אוהדים רחב בניו סאוות ווילס
וקווינסלנד. היא בעלת סיום חלק ועדין המשאיר תחושה נעימה זמן רב אחרי הלגימה |
קופרס 4.5% (Pale Ale) (SA) -
לקופרס מספר סוגים של בירות, אך הפופלרית ביותר היא הבירה בעלת
התווית הירוקה (Pale Ale). כדי לקבל טעם מלא יש להפוך את
הבירה על פניה לפני הפתיחה. לבירה טעם קליל ורענן בהתאם לאחוז האלכוהול הנמוך
יחסית.
האן פרימריום 5% - הבירה משווקת כמוצר מובחר
המתהדרת במספר זכיות בתחרויות בינלאומיות. הבקבוק גבוה וצר יחסית לבירות אחרות.
לבירה אחוז מרירות נמוך והטעם מזכיר בירות אירופאיות דווקא.
קראון לאגר - נחשבת לבירה איכותית והחברה שמייצרת אותה משתדלת
לא להשתמש באמצעי הפרסום המוכרים. קראוני כמו שהאוסטרלים מכנים אותה היא בירה בעל
טעם מאלטי עשיר והולכת מצויין עם בשר אדום ואוכל "כבד".